Svenska Bildserien.
Artikelnummer: 3545
Beskrivning

Grupp 3 i VM 1958 var en stark grupp som inkluderade Sverige, Västtyskland, Argentina och Nordirland. En av de mest minnesvärda matcherna i denna grupp var mötet mellan Sverige och Ungern, som ägde rum den 11 juni 1958 på Rasunda Stadium i Stockholm, Sverige.

Matchen var en uppgörelse mellan två av de bästa lagen i världen på den tiden. Ungern var kända för sin tekniska skicklighet och anfallsspel, medan Sverige hade sitt hemmaövertag och en stark spelartrupp. Förväntningarna var höga på båda lagen inför mötet.

Matchen inleddes med en intensiv och fysiskt spelad första halvlek. Båda lagen skapade flera farliga målchanser, men det var Ungern som skulle ta ledningen. I den 13:e minuten slog Nándor Hidegkuti in bollen och gav Ungern en 1-0-ledning. Sverige svarade snabbt med en kvittering genom Agne Simonsson i den 17:e minuten.

Andra halvlek var lika intensiv som den första. Båda lagen fortsatte att skapa chanser, men det var Ungern som tog tillbaka ledningen genom Ferenc Puskás i den 49:e minuten. Sverige kämpade för att komma tillbaka och pressade för en kvittering. I den 65:e minuten var det Nils Liedholm som skulle göra mål och kvittera för Sverige.

Matchen slutade oavgjort 2-2, och båda lagen visade upp sin talang och kämpade till sista sekund. Det var en spännande match som fick publiken på Rasunda Stadium att jubla och applådera. Resultatet var ett bevis på den höga kvaliteten på fotboll som spelades under VM 1958.

Sverige och Ungern fortsatte sin resa i turneringen, med båda lagen säkrade sin plats i kvartsfinalen. Sverige gick vidare till finalen, men förlorade mot Brasilien och blev till slut andraplacerade i turneringen.

Mötet mellan Sverige och Ungern i VM 1958 grupp 3 var en match som kommer att bli ihågkommen i fotbollshistorien. Det var en uppvisning av teknisk skicklighet, passion och vilja att vinna från båda lagen. Matchen visade världen vilken fantastisk fotboll som spelades under det historiska världsmästerskapet i Sverige 1958.