Brasilien-Frankrike a
Brasilien-Frankrike b

Brasilien-Frankrike. Pressfoto

Pressfoto: The Photo Pool i Stockholm
Nr: 1071
Mått: 215x165 mm.
Semifinal: Brasilien-Frankrike. 5-2
Arena: Råsunda
Stockholm

Artikelnummer: 2314
Beskrivning

VM 1958 var en historisk fotbollsturnering som ägde rum i Sverige. Detta mästerskap är särskilt känt för att ha varit den första VM-turneringen där Brasilien visade upp sitt fantastiska spel och vann sin första världsmästartitel.

Brasilien, under ledning av den legendariska tränaren Vicente Feola och med unga talanger som Pelé och Garrincha, imponerade stort under hela turneringen. De kunde dominera sina motståndare med sin teknik, snabbhet och kreativitet.

VM-finalen spelades på Råsunda stadion i Solna, där Brasilien mötte Frankrike. Matchen var spännande och båda lagen visade upp en imponerande fotboll. Frankrike gick tidigt upp i ledning genom ett mål av Just Fontaine, men Brasilien kom snabbt tillbaka.

Brasilien svarade med att visa sin offensiva kraft och lyckades göra fyra mål under matchen. Pelé, som bara var 17 år gammal vid den tiden, gjorde ett av de mest minnesvärda målen i fotbollshistorien. Han dribblade förbi flera försvarare innan han lobbat bollen över målvakten och in i mål.

Det var Brasiliens första världsmästartitel, och de hade imponerat hela världen med sin talang och spelstil. Det var också starten på en era av brasiliansk dominans inom fotbollen, där de skulle vinna flera VM-titlar framöver.

VM 1958 är en viktig milstolpe i fotbollshistorien och ett minne som lever kvar hos många fotbollsälskare. Det var året då Brasilien visade upp sin magi och erövrade världen med sitt fantastiska spel.