5553
Julle
ÖIS

Gunnar Gren, Julle Gustavsson.

ÅFF:s 50-års Jubileum 1957.
Bengt "Julle Gustavsson". Atalanta.
Gunnar Green. ÖIS.
Artikelnummer: 6343
Beskrivning

I samband med Åtvidabergs 50-årsjubileum år 1957 anordnades en minnesvärd vänskapsmatch mellan Åtvidaberg och ÖIS (Örgryte Idrottssällskap). Inför en jättestor och jublande publik samlades de två fotbollslagen för att ge sina fans en minnesvärd upplevelse.

ÖIS hade stolta representationer av tre professionella spelare i sitt lag. Gunnar Green, spelande i Milan, hade gjort sig ett namn inom fotbollen och var känd för sin skicklighet. Agne Simonsson, som också spelade för Real Madrid, var en av de mest framstående svenska fotbollsspelarna på den tiden. Rune Börjesson, som hade erfarenhet av att spela i Italien, var en annan spelare med stor talang och bidrog till ÖIS-styrkan.

Åtvidaberg hade emellertid också ett starkt lag med sin stora stjärna, Julle Gustavsson, proffs i Atalanta. Han var en välrenommerad spelare och en viktig del av Åtvidabergs framgångar under denna tid. Med sin skicklighet och ledaregenskaper var Gustavsson en nyckelspelare som inspirerade sina lagkamrater och gjorde betydande bidrag till lagets prestationer.

Matchen mellan Åtvidaberg och ÖIS blev en oerhört spännande och intensiv upplevelse för både spelarna och publiken. Båda lagen visade prov på stor talang och dedikation till spelet. Med de professionella spelarna i ÖIS-laget och Julle Gustavsson som dragkraft för Åtvidaberg, skapades en högkvalitativ och underhållande match där båda lagen kämpade för att vinna.

Jubileumsmatchen blev en hyllning till Åtvidabergs fotbollshistoria och en chans att fira klubbens framgångar under de senaste 50 åren. Publiken var entusiastisk och jublande, fylld av stolthet och glädje över att få vara en del av detta speciella tillfälle. Även om resultatet av matchen är okänt, så är det säkert att denna vänskapsmatch blev en minnesvärd händelse i Åtvidabergs fotbollshistoria och stärkte banden mellan de två klubbarna. Källa: Rune Svensson. 

 

 Åtvidaberg

Gösta Fredriksson
Tore Möller
Gunnar Svensson
Rune Svensson
Ingmar Wennerström
Bengt ”Julle” Gustavsson
Lars Spjut
Yngve Johansson
Erik Blomqvist
Björn Steen
Lennart Pettersson

 

 

ÖIS

Andersson
B. Johansson
L. Wing
T. Andersson
W. Schwartz
S. Jalsborn
R. Westerlund
Gunnar Green
Agne Simonsson         
Rune Börjesson            
K-E Kristensson