Sverige Landslag a
Sverige Landslag b

Sverige-Landslaget. Pressfoto

Pressfoto: The Photo Pool i Stockholm
Nr:
Mått: 215x165 mm.
Final: Sverige-Mexiko. 3-0
Arena: Råsunda
Stockholm

Artikelnummer: 2305
Beskrivning

Sverige-Landslaget 1958 var en enastående fotbollstrupp som gjorde ett historiskt framträdande under Fotbolls-VM 1958, som ägde rum i Sverige. Truppen bestod av begåvade spelare och leddes av den legendariska tränaren och förbundskaptenen, George Raynor.

Här är samtliga spelare som ingick i Sveriges trupp under VM 1958:

 1. Kalle Svensson (Målvakt) - Han var en pålitlig målvakt och en viktig del av lagets defensiva enhet.

 2. Orvar Bergmark (Försvarare) - En stark och skicklig försvarsspelare som var en kraft att räkna med i motståndarnas straffområde.

 3. Nils Liedholm (Försvarare) - En defensiv mittfältare som visade imponerande defensiva färdigheter och en god förmåga att dirigera spelet.

 4. Sigge Parling (Försvarare) - En stark försvarare som var en stark länk mellan försvaret och mittfältet.

 5. Bengt "Julle" Gustavsson (Försvarare) - En pålitlig och disciplinerad försvarare som bidrog till lagets defensiva stabilitet.

 6. Agne Simonsson (Mittfältare) - En framstående mittfältare med en imponerande teknik och förmåga att skapa målchanser.

 7. Nils "Nisse" Johansson (Mittfältare) - En energisk mittfältare som bidrog med snabbhet och en fin teknik.

 8. Gunnar Gren (Mittfältare) - En av de mest framstående spelarna i truppen, Gren var en skicklig playmaker och en mästare på passningar.

 9. Lennart "Nacka" Skoglund (Mittfältare) - En kreativ och teknisk mittfältare som var känd för sin dribbling och förmåga att överlista motståndare.

 10. Nils "Nisse" Liedholm (Mittfältare) - En viktig del av lagets mittfält, Liedholm var en skicklig passningsspelare och en strategiskt skicklig spelare.

 11. Agne Selmosson (Anfallare) - En snabb och målfarlig anfallare som var en fara för motståndarlagets försvar.

 12. Olle "Lillis" Axbom (Anfallare) - En effektiv målskytt och en spelare med god förmåga att hitta rätt position i straffområdet.

 13. Sven "Tumba" Johansson (Anfallare) - En målfarlig forward som var skicklig på att utnyttja chanser och en viktig del av lagets anfallsspel.

 14. Henry "Garvis" Carlsson (Anfallare) - En snabb och teknisk anfallare som kunde skapa farliga målchanser.

 15. Lennart Wing (Anfallare) - En målfarlig forward som var skicklig på att utnyttja motståndarnas