Menlove a
Menlove b

Editor´s Compliments. B. Menlove.

Fotbollskort utfärdat av DC Thomson comic Wizard under Footballers - With the Editors Compliments 1922-23.
Mäter cirka 3,7 x 8 cm.
Bert Menlove
Sheffield United.
Artikelnummer: 8362
Beskrivning

Bert Menlove var en engelsk fotbollsspelare som spelade som ytterforward. Han är mest känd för sina insatser under sin tid i Sheffield United och andra engelska klubbar under 1920- och 1930-talen.

Menlove började sin professionella karriär hos Reading, där han gjorde sig ett namn som en snabb och tekniskt skicklig ytter. Hans prestationer där ledde till ett uppmärksammat flytt till Sheffield United. Under sin tid med Sheffield United spelade han i den engelska högstaligan, First Division, och bidrog med sin snabbhet och skicklighet längs kanten.

Efter sin tid i Sheffield United flyttade han till andra klubbar, inklusive Arsenal och Norwich City. Han var känd för sin förmåga att skapa chanser för sina lagkamrater, samt för sitt eget målskytte. Bert Menlove hade en respektabel karriär i engelsk fotboll, även om han kanske inte är lika känd som vissa av sina samtida.

Hans tid i Sheffield United var en del av klubbens period i högstaligan, när klubben tävlade om att vara en av de mer framgångsrika lagen i engelsk fotboll. Källa: AI