1a145
1b425

Sinclair. 01# P McKennan

Tillverkare: John Sinclair
Antal: 1-50
År: 1938
Peter McKennan
Scotland
Artikelnummer: 8345
Beskrivning

Peter Stewart McKennan var en välkänd skotsk fotbollsspelare som hade en framgångsrik karriär, framför allt med Partick Thistle FC. Född den 16 december 1918 och dog  28 september 1991, McKennan var en framstående anfallare och spelade huvudsakligen som innerforward.

McKennan började sin karriär med Whitburn Juniors innan han flyttade till Partick Thistle 1937, där han blev en nyckelspelare. Hans spelstil kännetecknades av teknisk skicklighet, kraft och en förmåga att göra mål, vilket gjorde honom till en av de mest populära spelarna i klubbens historia. Trots att andra världskriget avbröt hans karriär under flera år, återvände han starkt efter kriget och fortsatte att imponera på planen.

Utöver sin tid i Partick Thistle spelade McKennan kortare perioder i andra klubbar, inklusive en tid med Aston Villa och Kilmarnock. Efter sin spelarkarriär blev han också involverad i tränarroller.

Peter McKennan är fortfarande ihågkommen av Partick Thistle-fansen som en av klubbens legender, och hans bidrag till skotsk fotboll har lämnat ett bestående avtryck. Källa: AI