718a8
718b8

USA. Keough.

USA
VM 1950
Gradering: 3
Kondition: VG
Certifierings nummer: 68660718
Certifieringsorgan: PSA
Artikelnummer: 6511
Beskrivning

Harry Keough var en amerikansk fotbollsspelare som föddes 1927 och avled 2012. Han är mest känd för sin tid som försvarsspelare för det amerikanska landslaget under VM i fotboll 1950. Keough var en viktig del av det lag som chockerande besegrade England med 1-0 i turneringens gruppspel, vilket anses vara en av de största skrällarna i fotbollshistorien.

Keough spelade för St. Louis Kutis och St. Louis Raiders under sin klubbkarriär. Han var en robust och skicklig försvarsspelare som ansågs vara en av de bästa i sitt land under sin tid. Keough representerade USA i flera internationella turneringar, inklusive VM 1950, där han gjorde ett viktigt bidrag till lagets framgångar.

Efter sin spelarkarriär var Keough även verksam som tränare och tränade bland annat Saint Louis Universitys fotbollslag. Han ansågs vara en stor inspirationskälla för många unga spelare och hade en betydande inverkan på utvecklingen av fotbollen i USA.

Harry Keoughs bidrag till amerikansk fotboll, särskilt under VM 1950, kommer alltid att bli ihågkommet som en viktig milstolpe i sportens historia i USA.