Veli Pekka Ketola. a1
Veli Pekka Ketola. b1

Veli Pekka Ketola #15

Finland
1975 O - PEE - CHEE WHA
Gradering: 8
Kondition: NM-MT
Certifierings nr: 20218698
Certifieringsorgan: PSA

Artikelnummer: 113
Beskrivning

Veli Pekka Ketola är en före detta professionell ishockeyspelare från Finland. Han föddes den 28 november 1948 i Kokkola, Finland. Ketola är känd som en av Finlands bästa ishockeyspelare genom tiderna och var en betydande spelare både i den finska ligan och internationellt.

Ketola spelade större delen av sin karriär i den finska ligan för laget HIFK (Helsingfors IFK). Han var en framstående målskytt och en av de mest produktiva spelarna i ligan. Ketola vann totalt sex målliga titlar i den finska ligan och noterades för imponerande mål- och poängproduktion.

Ketola var också en viktig spelare för det finska landslaget. Han representerade Finland i flera internationella turneringar, inklusive världsmästerskapen. Han var en nyckelspelare i det finska landslaget under 1970-talet och bidrog till att lyfta Finlands ishockey till internationell framgång.

En av Ketolas mest minnesvärda prestationer kom under Summit Series 1972, en historisk serie av matcher mellan Kanada och Sovjetunionen. Han var en av de ledande målskyttarna i det finska landslaget och spelade en viktig roll i Finlands insatser mot de starka kanadensiska motståndarna.

Efter sin spelarkarriär har Ketola varit involverad inom ishockeyn som tränare och ledare. Han har också blivit erkänd för sina bidrag till finsk ishockey och har fått utmärkelser för sitt engagemang och sina framgångar.

Veli Pekka Ketola är en hyllad spelare inom finsk ishockey. Hans målsinne, tekniska skicklighet och bidrag till landslaget har gjort honom till en ikon inom finsk ishockeyhistoria. Han har lämnat ett starkt arv som en av de bästa spelarna som Finland har producerat.