013a
013b

Gene Tunney. USA.

USA
1920´Postcard
Gradering: 2
Kondition: GOOD
Certifierings nummer: SG.LLC 1179905-013
Certifieringsorgan: SGC

Artikelnummer: 6536
Beskrivning

Gene Tunney var en framstående boxare som föddes den 25 maj 1897 i New York. Han anses vara en av de största tungviktarna genom tiderna. Tunney var känd för sin tekniska skicklighet och intelligenta strategi i ringen.

Tunney började sin professionella karriär som lätt tungviktare och avancerade snabbt till tungviktdivisionen. Han blev känd för sin utbildning, vilket han använde till sin fördel i varje match. Tunney var en analytisk boxare som studerade sina motståndare noggrant och utvecklade taktiker för att besegra dem.

En av Tunneys mest berömda matcher ägde rum år 1926 mot Jack Dempsey, en legendarisk boxare och tidigare mästare. I denna match var Tunney underdog, men hans skicklighet och disciplin var avgörande. Trots att Tunney blev nedslagen i sjunde rundan lyckades han återhämta sig och vinna matchen genom en poängseger över 10 rundor.

Efter segern mot Dempsey gick Tunney in i historien som en av de stora boxarna. Han försvann dock inte från boxningsscenen utan fortsatte att tävla. År 1928 mötte han Dempsey igen i en revanschmatch och vann återigen.

Gene Tunney pensionerade sig från boxning 1928 efter att ha försvarat sin tungviktstitel framgångsrikt. Han hade en imponerande karriär och gick obesegrad i sina 68 professionella matcher.

Utöver sin framgång i boxningsringen var Gene Tunney också en välutbildad man och hade intressen utanför sporten. Efter att han avslutat sin boxningskarriär blev han framgångsrik företagsledare och författare.

Gene Tunney lämnade ett viktigt arv inom boxningen och anses vara en av sportens mest framstående och tekniskt begåvade tungviktare genom tiderna.