012a
012b

Jess Willard. USA.

USA
1920´Postcard
Gradering: 3
Kondition: VG
Certifierings nummer: SG.LLC 1179905-012
Certifieringsorgan: SGC

Artikelnummer: 6535
Beskrivning

Jess Willard var en framstående amerikansk boxare född den 29 december 1881 i Pottawatomie County, Kansas. Han var en imponerande fysiskt kraftfull tungviktare och känd för sin storlek och styrka i ringen.

Willard började sin professionella boxningskarriär år 1911 och snabbt etablerade sig som en betydande utmanare inom tungviktdivisionen. Han var exceptionellt lång för sin tid, med en imponerande längd på över 2 meter och en vikt på cirka 100 kilo. Hans fysiska fördelar gav honom en betydande räckvidd och slagkraft.

Den mest berömda matchen i Jess Willards karriär ägde rum den 4 juli 1919, när han mötte den dåvarande mästaren Jack Johnson. Matchen hölls i Havana, Kuba, och var känt som "Battle of the Century". Willard var en kraftfull utmanare, men Johnson var en mer erfaren och tekniskt skicklig boxare.

Matchen blev ökänd för sin brutalitet och utdragna längd. Willard tog emot enorma mängder stryk från Johnson och blev nedslagen upprepade gånger. Trots att han var allvarligt skadad, vägrade Willard att ge upp och fortsatte att kämpa. I den 26:e rundan lyckades han till slut landa en avgörande träff på Johnson, som knockade honom och resulterade i att Willard blev den förste att besegra Johnson och bli världsmästare.

Efter att ha blivit världsmästare genomgick Willard flera framgångsrika försvar av sin titel. Dock var hans karriär inte långvarig, och han pensionerade sig från boxning 1919 efter att ha kämpat endast några få matcher efter segern mot Johnson.

Jess Willard var en ikonisk figur inom tungviktsboxningens historia. Hans storlek och uthållighet gjorde honom till en imponerande närvaro i ringen. Trots att han mötte svår motstånd och tog emot betydande stryk, lyckades Willard kämpa sig till framgång och blir ihågkommen som en världsmästare och en av de mest framstående boxarna i sin era.