011a
011b

Young Stribling. USA.

USA
1920´Postcard
Gradering: 2
Kondition: GOOD
Certifierings nummer: SG.LLC 1179905-011
Certifieringsorgan: SGC

Artikelnummer: 6534
Beskrivning

Young Stribling, vars egentliga namn var William Lawrence Stribling Jr., var en amerikansk boxare som föddes den 26 december 1904 i Macon, Georgia. Han var en framstående boxare och ansågs vara en av de bästa cruiser- och tungviktarna under 1920-talet.

Stribling började sin professionella boxningskarriär vid en mycket ung ålder. Han debuterade som professionell boxare vid endast 16 års ålder och visade omedelbart upp sin talang och skicklighet i ringen. Han var känd för sin snabbhet, styrka och tekniska förmåga.

Under sin karriär mötte Stribling flera kända boxare och deltog i många betydelsefulla matcher. Han utmärkte sig som en skicklig kontringsboxare och kunde dra nytta av sina snabba reflexer för att undvika slag och landa effektiva träffar på sina motståndare.

Stribling var känd för sin mångsidighet och förmåga att tävla i olika viktklasser. Han boxades inte bara som tungviktare utan även som cruiser- och lätt tungviktare. Detta gjorde honom till en anmärkningsvärd och respekterad atlet inom boxningsvärlden.

Tyvärr avslutades Young Striblings karriär i förtid. Den 25 juli 1933, vid endast 28 års ålder, dog han i en tragisk båtolycka. Trots den korta tid han tillbringade som professionell boxare, lämnade Stribling ett bestående intryck på sporten och erkändes för sin talang och prestationer.

Young Stribling var en begåvad boxare som erövrade fansens hjärtan med sin skicklighet och atletiska förmåga. Trots sin för tidiga bortgång kommer han alltid att bli ihågkommen som en av de framstående boxarna i sin era och en symbol för talang och potential inom boxningssporten.