015a
015b

Tommy Loughran.

USA
1920´Postcard
Gradering: 4
Kondition: VG/EX
Certifierings nummer: SG.LLC 1179905-015
Certifieringsorgan: SGC

Artikelnummer: 6537
Beskrivning

Tommy Loughran, vars fullständiga namn var Thomas Patrick Loughran, var en framstående amerikansk boxare född den 29 november 1902 i Philadelphia, Pennsylvania. Han var en respekterad och skicklig boxare som var verksam under 1920- och 1930-talet.

Loughran började sin professionella boxningskarriär 1921 vid 18 års ålder. Han tävlade huvudsakligen som lätt tungviktare och tungviktare under sin karriär. Loughran var känd för sin smidighet, snabbhet och defensiva skicklighet i ringen.

Han var en tekniskt begåvad boxare med en exceptionell förmåga att undvika slag och samtidigt landa precisa kontringar. Loughran använde sin rörlighet och utmärkta boxningsteknik för att dominera sina motståndare och vinna matcher.

Under sin karriär mötte Loughran flera av tidens bästa boxare, inklusive Gene Tunney, Max Schmeling och Jack Sharkey. Han stod emot utmaningar och visade sin kompetens genom att klara sig väl mot dessa starka motståndare.

Loughran blev världsmästare i lätt tungvikt 1927 genom att besegra Johnny Risko. Han försvarade sedan sin titel framgångsrikt vid flera tillfällen. År 1929 gick han upp i tungvikt och utmanade Max Schmeling om världsmästartiteln, men förlorade på poäng efter en intensiv match.

Efter att ha avslutat sin professionella boxningskarriär 1937 gick Loughran vidare till att arbeta som tränare och kommentator inom boxningen. Han fortsatte att bidra till sporten genom att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet till nya generationer av boxare.

Tommy Loughran var en skicklig och respekterad boxare under sin era. Hans tekniska förmåga och defensiva skicklighet gjorde honom till en svår motståndare för alla han mötte i ringen. Han lämnade ett betydande avtryck inom boxningssporten och anses vara en av de bästa lätt tungviktarna genom tiderna.